Burgundská hovězí pečeně

140 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme s divokým kořením na tuku dozlatova a přidáme cukr. V tomto základu maso krátce opečeme.
  • 3
    Potom maso zalijeme částí vlažné vody, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, rajčatový protlak a zastříkneme octem. Přikryjeme poklicí a maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.
  • 4
    Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme 20 minut.
  • 5
    Nakonec do omáčky přilijeme červené víno a ještě krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.