Nedělní bochánky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme do pěny, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, cukr a v troše vlažného mléka vzešlý kvásek z droždí. Přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Zapracujeme do něj omyté a osušené hrozinky a necháme vykynout na teplém místě.
  • 2
    Z těsta tvarujeme malé kulaté bochánky, urovnáme je na tukem pomaštěný plech a necháme znovu kynout. Před pečením bochánky potřeme vejcem rozšlehaným s medem.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a podáváme pocukrované.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.