Svíčková Stroganov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková Stroganov
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
5 ml | Hořčice |
500 g | Hovězí svíčková |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Protlak rajčatový |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 472,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková Stroganov postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky. |
2 | Pokrájenou cibuli si osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme maso a opékáme 5 minut. |
3 | Poté maso zaprášíme moukou, lehce osmahneme a přidáme hořčici, koření a protlak. Směs zalijeme smetanou smíchanou s citrónovou šťávou. Celé necháme ještě 1 minutu povařit. |
Poznámka
Podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.