Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
43 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet.
  • 2
    Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
  • 3
    Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku.
  • 4
    Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.