Bramborový salát s uzenkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme zálivku. Budeme potřebovat lžíci octa balsamico, stejné množství rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Všechny ingredience důkladně promícháme a zálivku uložíme do chladu.
  • 2
    Uvaříme brambory ve slané vodě, vodu slijeme a vychladlé brambory nakrájíme na plátky. Zelenou papriku naporcujeme na větší kousky, červenou cibuli na tenká kolečka, sušená rajčata na proužky, klobásu opět na kolečka.
  • 3
    Na větší talíř rozložíme dobře umyté a osušené listy salátu lollo rosso. Na ně vyskládáme střídavě papriku, klobásu, cibuli a sušená rajčata. Salát přelijeme zálivkou a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.