Závitky s rybím masem

135 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme pórek, česnek, cibuli a 7 - 8 minut dusíme na slabém ohni, aby zelenina změkla. Odtavíme a necháme mírně zchladnout.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Ručně zapracujeme na kostičky nakrájené máslo, přidáme 3 lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie, následně ho necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.
  • 3
    Potom těsto na pomoučeném válu rozválíme, vykrájíme z něj placky o průměru 20 cm, rozdělíme na ně náplň, okraje navlhčíme vodou, přehneme placky na polovinu, okraje pevně přitiskneme k sobě, špičky zakroutíme. Závitky rozložíme na mírně vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem - dejme pozor, aby nám vejce nesteklo na plech.
  • 4
    Pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Po vyjmutí z trouby potřeme závitky ještě jednou vejcem a vrátíme na dalších 20 minut do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.