Italské burgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské burgery
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bulky toastové |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Rajčata sušená sterilovaná |
50 g | Salát ledový |
50 g | Strouhanka |
7 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 626,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Rajčata sušená sterilovaná, Salát ledový, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bulky toastové, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské burgery postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme. |
2 | Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička). |
3 | Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany. |
4 | Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky. |
Poznámka
Můžeme použít jakýkoli druh bulky.