Italské burgery
- Celkový čas:
- 21 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 16 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 ks
- Bulky toastové
- 1 stroužek
- Česnek
- 500 g
- Hovězí maso mleté
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 25 g
- Rajčata sušená sterilovaná
- 50 g
- Salát ledový
- 50 g
- Strouhanka
- 7 g
- Sůl
- 30 g
- Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce
- Tymián čerstvý
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme. |
2 | Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička). |
3 | Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany. |
4 | Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 288 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 143,9 mg |
Draslík | 626,5 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,2 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,4 mg |
Komentáře a hodnocení