Italské burgery

Celkový čas:
21 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
16 minut

Ingredience

Počet porcí
4 ks
Bulky toastové
1 stroužek
Česnek
500 g
Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce
Olej olivový
5 g
Pepř černý mletý
25 g
Rajčata sušená sterilovaná
50 g
Salát ledový
50 g
Strouhanka
7 g
Sůl
30 g
Sýr Parmezán
2 polévková lžíce
Tymián čerstvý
1 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme.

2

Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička).

3

Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany.

4

Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 288 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 11 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 143,9 mg
Draslík 626,5 mg
Sodík 1 g
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 12,2 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz