Nadívaný mořský ďas

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní plochu položíme na šířku plátky parmské šunky, aby se mírně překrývaly.
  • 2
    Ostrým nožem podél páteře odřízneme z ryby 2 filety, omyjeme a papírovými utěrkami osušíme. Potom je položíme na plátky šunky napříč, řeznou stranou proti sobě, osolíme a opepříme. Naneseme citronovou kůru smíchanou s nakrájenými bylinkami, filety přitiskneme k sobě a pevně zabalíme do plátků šunky, zavážeme kuchyňským provázkem nebo přichytíme párátky.
  • 3
    Zabalenou rybu opečeme ze všech stran do zlatova v pekáči se silným dnem na rozehřátým oleji. Potom ji dopečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200°C tak, aby maso bylo křehké. Necháme 10 minut odležet, nakrájíme na plátky, odstraníme provázek nebo párátka, podáváme s míchanou zeleninou a vařenými novými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.