Pravá turecká káva

20 min.
Turecko

Ingredience

    • 200mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 2lžičkyKáva mletá
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
38 kcal
Sacharidy
9 g
Vláknina
699 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    200 ml vody dobře promícháme s 2 lžičkami cukru a 2 lžičkami mleté kávy. Vše nalijeme do džezvy a na mírném plameni uvedeme k varu.
  • 2
    V momentě, kdy káva vzkypí, jí odstavíme z ohně. Vzniklou pěnu sesbíráme do šálků a džezvu dáme opět nad oheň. Vaříme do dalšího vzkypění.
  • 3
    Poté kávu nalijeme do šálků a podáváme. Pravá turecká káva se vždy připravuje čerstvá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.