Zapečené plněné žampiony

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme velké, pevné žampiony, odřízneme nohu a špičatou kávovou lžičkou vydlabeme vnitřky, hlavy seřízneme tak, aby dobře stály.
  • 2
    Nohy a ostatní odřezané části žampiónů nasekáme na malé kousky, které dáme do misky.
  • 3
    K nim přidáme nadrobno rozsekanou petrželku, červenou papriku, smetanu, nastrouhaný Eidam, sůl a pepř, vše dobře promícháme, vzniklou směsí naplníme žampiony.
  • 4
    Pečeme přibližně 10 minut na plechu v troubě (při střední teplotě).
  • 5
    Ještě teplé servírujeme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.