Zelenina na víně

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vsypeme do hnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.
  • 2
    Uvařené brambory vložíme do mísy a rozšťoucháme. Přimícháme jogurt, 2 lžíce másla, posypeme polovinou strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a rozmícháme na máslovou jíšku. Za stálého míchání jíšku smažíme asi 2 minuty. Podlijeme vývarem, přilijeme mléko a víno. Přivedeme k varu.
  • 4
    Mrkev nakrájíme na kostičky, květák a brokolici na malé růžičky a žampióny na plátky. Vše přisypeme na pánev do omáčky a vaříme 25 minut.
  • 5
    Zeleninovou omáčku vlijeme do pekáčku a navrch poklademe bramborovou hmotu. Posypeme druhou polovinou strouhaného parmezánu a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
  • 6
    Podáváme jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.