Koláčky Tatin s jablky a mangem

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a každé rozkrojíme na 8 dílků.
  • 2
    V pánvi zahřejeme při vysoké teplotě 90g cukru, citronovu šťávu a 40g másla. Vložíme jablka a asi 5minut vaříme při střední teplotě. Dáme pozor aby se jablka nerozvařila.
  • 3
    Manga oloupeme, rozkrojíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 5
    Čtyři formičky o průměru 10cm vymažeme a vysypeme cukrem. Doprostřed dáme kousky manga a kolem nich rozložíme jablka.
  • 6
    Listové těsto rozválíme a vykrojíme čtyři kolečka o velikosti formičky. Naplněné formičky zakryjeme těstem a okraje zahneme směrem dovnitř. Koláčky pečeme 15minut, poté snížíme teplotu na 150C a ještě 20minut dopečeme.
  • 7
    Hotové koláčky necháme asi 10minut stát a poté vyklopíme na dezertní talířky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.