Plněná vepřová kýta

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
63 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omyté kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Na tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěná, na nudličky nakrájená játra. Směs navršíme na plátky masa, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky a papriku. Maso přeložíme a okraje sklepneme.
  • 2
    Naplněné plátky opečeme na rozehřátém sádle a vyjmeme.
  • 3
    Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme hořčici, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, ochutíme worcesterem, osolíme a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme na porce masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.