Srbská proja

65 min.

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 600gramůMouka kukuřičná
    • 4lžíceSádlo škvařené
    • 1lžičkaSůl
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
    • 5decilitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
460 mg
Cukr
243 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na srbskou proju připravíme tak, že do mísy dáme vejce, smetanu, 3 dl horkého mléka, sůl a 2 lžíce sádla. Za soustavného míchání po 10 minutách přidáme zbylé mléko a kukuřičnou mouku. Tuto směs dobře promícháme a vylijeme ji na plech, který jsme vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou. Rovnoměrně rozetřeme.
  • 2
    Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200 °C 45 minut. Během pečení povrch potřeme sádlem. Kůrka upečené proji by měla být zlatohnědá a křupavá.
  • 4
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.