Sušenky se škrobovou moučkou a smetanou

42 min.
Česká republika

Ingredience

    • 170gramůSolamyl
    • 100gramůCukr krupice
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 125mililitrůZakysaná smetana
    • 2kusyVejce slepičí
    • 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
710 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo umícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a 1 vejcem do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, solamyl a smetanu. Směs dáme na vál a zpracujeme na vláčné těsto. Necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladu.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát a tvořítkem vykrajujeme různé tvary sušenek. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný máslem, na povrchu potřeme vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
  • 3
    Upečené sušenky vydrží dlouho křehké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.