Laciné koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Laciné koblihy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20925 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 dkg | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 dkg | Droždí |
5 dkg | Marmeláda višňová |
2 dkg | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
25 dkg | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 112,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Droždí, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Laciné koblihy postup přípravy receptu:
1 | V míse si mícháme rozpuštěné máslo, cukr a citronovou šťávu, dokud máslo nevychladne. Přidáme citronovou kůru, rum, sůl, žloutek a vykynutý kvásek. Přilijeme vlažné mléko a zahušťujeme moukou. Vypracujeme si těsto, které dáme do tepla vykynout. |
2 | Těsto si rozválíme na tloušťku prstu a těsně vedle sebe kulatou formičkou označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme zavařeninu, druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na kolečka se zavařeninou. Prsty dobře utěsníme spoje a spodní polovinu vykrojíme. Koblihy dáme do rozpáleného tuku v hrnci (másla) a z obou stran smažíme dočervena. Vyndané koblihy pokládáme na ubrousky a až oschnou, posypeme je vanilkovým cukrem. |