Koblihy z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihy z brambor
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20929 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
13 dkg | Brambory vařené |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
3 dkg | Cukr krupice |
1 dkg | Cukr vanilka |
2 dkg | Droždí |
6 dkg | Marmeláda jahodová |
2 dkg | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
30 dkg | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 275,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koblihy z brambor postup přípravy receptu:
1 | V míse si umícháme máslo s cukrem, žloutkem, vejcem, rumem, solí a citronovou kůrou. Přidáme vařené prolisované brambory a vykynutý kvásek. Přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple vykynout. |
2 | Těsto rozválíme tak, aby bylo asi na prst silné a formičkou si těsně vedle sebe označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme hustou zavařeninu. Druhou polovinu vykrojíme, spojíme s první a dobře prsty uhladíme a koblihy smažíme v převařeném másle dočervena. Osušené koblihy pocukrujeme vanilkovým cukrem. |