Janija s fazolemi

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
55 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme den předem do studené vody. Scezené fazole zalijeme čistou vodou, osolíme, přidáme 1 stroužek česneku, celou oloupanou cibuli a vaříme doměkka.
  • 2
    V hrnci na oleji zpěníme 1 nadrobno pokrájenou cibuli.
  • 3
    Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na menší kostky a orestujeme na sádle se zpěněnou cibulí dozlatova. Orestované maso posypeme paprikou, přidáme nadrobno pokrájená rajčata, sůl a pepř.
  • 4
    K masu přilijeme 2 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí, přibližně 1 hodinu.
  • 5
    Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou fazoli, promícháme a krátce provaříme. Hotovou janiju dosolíme podle chuti, posypeme drobně pokrájenou mátou a saturejkou.
  • 6
    Podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.