Suflé se špenátem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce vložíme propláchnutý špenát a vaříme cca 4 minuty. Špenát slijeme a vymačkáme zbytek vody. Nahrubo jej nasekáme a dáme stranou.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 190°C. Vymažeme margarínem misku na suflé a dno posypeme strouhaným parmazánem. V pánvi si připravíme bešamel s mléka, mouky a margarínu.
  • 3
    Ve velké míse smícháme špenát, bešamel, vaječné žloutky, 2/3 čedaru, nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta se špenátem.
  • 4
    Vzniklé těsto nalijeme do připravené misky, posypeme zbytkem sýra a pečeme 30 minut dokud těsto nezezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.