Hřebenatky s čekankou

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku očistíme, rozebereme na listy, omyjeme je a osušíme. Špičkou nože hřebenatky otevřeme a vyřízneme z mušlí bílou i červenou část. Propláchneme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme. Do mísy dáme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého černého pepře. Pomalu přimícháme 3 lžíce oleje a vymícháme hladkou zálivku.
  • 2
    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej, poklademe lístky čekanky a po obou stranách osmažíme. Scedíme a rozložíme na servírovací mísu. Do stejné pánve dáme hřebenatky, sůl, pepř a asi 2 minuty hřebenatky smažíme, aby mírně zezlátly. Potom je vyjmeme a urovnáme do středu mísy na čekankové listy. Teplé listy čekanky a hřebenatky přelijeme zálivkou a vše lehce promícháme. Hotový pokrm posypeme pokrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Hřebenatky s čekankou
Výborný tip na předkrm 😉