Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské.
  • 2
    Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme.
  • 3
    Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  • 4
    Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem.
  • 5
    Podáváme k rakům říčním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.