Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)
35 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůMed včelí
- 100gramůChřest sterilovaný
- 20gramůPampeliškové listy
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůZákladní světlá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské.
- 2Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme.
- 3Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne.
- 4Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem.
- 5Podáváme k rakům říčním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.