Vinná omáčka s mátou

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
30 ml
Balsamico ocet
30 g
Beárnská omáčka
10 g
Máslo čerstvé
10 g
Máta
1 g
Pepř černý mletý
2 ks
Šalotka
1 špetka
Sůl
40 ml
Víno bílé

Postup

1

Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí.

2

Podáváme k jehněčímu masu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 125 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 17 g
Tuky 5 g
Uhlovodany 16 g
Cholesterol 31,8 mg
Draslík 322,6 mg
Sodík 111,4 mg
Vláknina 155,4 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,6 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz