Vinná omáčka s mátou
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 30 ml
- Balsamico ocet
- 30 g
- Beárnská omáčka
- 10 g
- Máslo čerstvé
- 10 g
- Máta
- 1 g
- Pepř černý mletý
- 2 ks
- Šalotka
- 1 špetka
- Sůl
- 40 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí. |
2 | Podáváme k jehněčímu masu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 125 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 5 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 31,8 mg |
Draslík | 322,6 mg |
Sodík | 111,4 mg |
Vláknina | 155,4 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,6 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,0 mg |
Komentáře a hodnocení