Penne po sicilsku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
943 mg
Cukr
267 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle vsypeme do pánve s polovinou stroužku oloupaného česneku a necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme, vyloupeme mušle ze skořápek. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.
  • 2
    Sardelky rozkrojíme na několik kousků. V nepřilnavé pánvi krátce opražíme piniová semínka. Polovinu piniových semínek jemně nasekáme se zbývajícím stroužkem česneku. Jemně nasekáme lístky bazalky. Přidáme špetku soli a sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) a dobře promícháme. Postupně za stálého míchání přiléváme olivový olej a vymícháme hladkou směs.
  • 3
    V pánvi osmažíme na troše oleje kousky sardelek po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Přidáme vyloupané mušle a vše promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, ve které jsme předtím rozmíchali 3-4 lžíce tekutiny z vaření mušlí, a přidáme horké sardelky a vyloupané mušle.
  • 4
    Hotový pokrm posypeme zbývajícími piniovými semínky. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.