Brambory pečené se slaninou a klobásou Chorizo
40 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 100gramůKlobása Chorizo
- 130gramůSlanina vepřová
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePažitka
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Dobře oprané a omyté malé neoloupané brambory vaříme ve výrazně osolené vodě (je třeba, aby se při vaření brambory držely u hladiny) asi 20 minut. Vodu z brambor slijeme.
- 2Nakrájíme na plátky slaninu a klobásu, přimícháme k nim nadrobno nasekaný česnek a špetku pepře a krátce opečeme na rozehřátém oleji. Ochutíme nasekanou pažitkou.
- 3Připravenou směs a brambory promícháme.
- 4Podáváme čerstvé, nejlépe horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.