Rizoto po viareggiosku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto po viareggiosku
Rizoto po viareggiosku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23694 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
80 g | Cibule |
300 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže Arborio |
5 g | Sůl |
2 g | Tymián čerstvý |
750 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 96,8mg |
Draslík | 274,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 143,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto po viareggiosku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Rozehřejeme v pánvi 20 g másla a osmažíme na něm polovinu nasekané cibule. |
2 | Přisypeme propláchnutou rýži, smažíme ji 1-2 minuty, přilijeme vařící rybí vývar, vařečkou vše promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. |
3 | Mezitím oloupeme krevety a pokrájíme je na kousky. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na kousky. Tymián jemně nasekáme. |
4 | V pánvi rozehřejeme 20 g másla a olej a osmažíme zbývající cibuli a nasekanou mrkev a celer. Přidáme pokrájené krevety, smažíme je za občasného zamíchání 2-3 minuty, osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme nasekaný tymián. |
5 | Jakmile je rýže měkká, vytáhneme pánev z trouby, rozmícháme v ní na kousky pokrájené zbývající máslo, aby se zrnka rýže nelepila k sobě. |
6 | Přemístíme rizoto na servírovací mísu, promícháme s omáčkou a horké podáváme. |
trochu jiné rizoto, ale podle všeho bude hodně dobré. Mořské plody máme rádi a zeleninu také.
Rizoto je výborné! Vyzkoušela jsem a doporučuju!