Polévka hrachová

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
617 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přes noc namočíme do 1 1/2l vody. Druhý den přidáme zeleninu, bobkový list a tymián a vaříme doměkka.
  • 2
    Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a vše osmažíme. Zalijeme polévkou, promícháme a ještě 12-15 minut necháme povařit.
  • 3
    Polévku prolisujeme přes síto, osolíme, okořeníme a přidáme čerstvé máslo.
  • 4
    Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí a navrch dáme opečenou a na kostičky nakrájenou slaninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.