Mořský ďas s luštěninami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve dvou mísách necháme bobtnat 12 hodin ve studené vodě hrách a čočku. Z ryby stáhneme kůži, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je a nakrájíme na menší kusy. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Omyjeme tymián, osušíme ho a nasekáme.
  • 2
    Čočku a hrách scedíme a dáme odděleně do dvou hrnců. Do každého dáme půlku cibule a jeden bobkový list, zalijeme vše studenou vodou a uvedeme pomalu do varu. Oba druhy luštěnin vaříme na mírném plameni 30-40 minut a teprve ke konci vaření je osolíme. Scedíme je a dáme společně do mísy, přilijeme trochu vody, ve které se vařily, a 3 lžíce oleje, vše dobře promícháme.
  • 3
    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej s trochou tymiánu, přidáme pokrájené rybí maso a smažíme ho po obou stranách 3-4 minuty. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Luštěniny přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme rybí maso, posypeme zbývajícím nasekaným tymiánem a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.