Dušené jehněčí na špízu

Celkový čas:
135 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
120 minut

Ingredience

Počet porcí
6 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
800 g
Jehněčí maso
0,3 kávová lžička
Nové koření celé
80 ml
Olej olivový
2 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička
Sůl
250 ml
Víno bílé
510 ml
Voda pitná
200 g
Zakysaná smetana

Postup

1

Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.

2

V misce smícháme 80 ml bílého vína se třemi prolisovanými stroužky česneku, opepříme a osolíme a přilijeme 60 ml vody. Maso klademe do marinády a necháme jeden den odležet v chladničce.

3

Po uplynutí doby marinování kostky masa vyjmeme a napichujeme na špízy. Smažíme na rozehřátém oleji přikryté pokličkou. Po pěti minutách přidáme prolisované zbylé stroužky česneku, najemno nasekanou cibuli, nové koření a nasekaný čerstvý rozmarýn. Osolíme, promícháme a přilijeme zbylé víno a 450 ml vody. Dusíme zvolna asi 90 minut, poté vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 750 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 9 g
Tuky 54 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 185,7 mg
Draslík 217,8 mg
Sodík 245,4 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,8 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2 g

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz