Zapečené lilky s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lilky s parmezánem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 24440 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Lilek |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mozzarella |
200 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 192,1mg |
Draslík | 742,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 21,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Mozzarella, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lilky s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem. |
2 | Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. |
3 | Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme. |
4 | Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut. |
5 | Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky. |
Skvělý recept.
Moc dobré.
Lilek, parmazán... na tom se asi nedá nic pokazit.
To nemá chybu !