Sladký pudink s mučenkou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 85gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 60gramůCukr krupice
    • 4kusyMučenka
    • 1litrMléko polotučné
    • 450mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
520 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme maizenu s trochou mléka. Zbylé mléko zahřejeme v kastrolu k bodu varu, přilijeme škrobovou směs a za stálého míchání zvolna zahříváme. Snížíme příkon tepla a 5 minut jen prohříváme bod bodem varu.
  • 2
    Odstavíme z plotny a zašleháme cukr.
  • 3
    3 mučenky rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a přecedíme. Šťávu vmícháme do pudinku.
  • 4
    Pudink rozdělíme do formiček vypláchnutých studenou vodou, na povrch položíme potravinářskou fólii a necháme asi 2 hodiny v chladničce.
  • 5
    Při podávání postavíme formičky do horké vody tak, aby bylo ve vodě jen dno. Pudink vyklopíme na talíře a podáváme ozdobený semínky a dužinou ze zbylé mučenky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.