Ledová bomba s hroznovým vínem

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
2 g
Cukr
163 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme sirup. V kastrolu smícháme cukr s 500ml vody a za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile směs začne vařit, odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Bílé víno vypeckujeme a vymačkáme. Šťávu zcedíme přes síto, přilijeme do sirupu a vlijeme do zmrzlinového strojku. Po 1 hodině přidáme modré hroznové víno a strojek necháme pracovat ještě 1 hodinu. Poté vyklopíme na vychlazený talíř, ozdobíme modrými hrozny a šlehačkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.