Okouník s mandlemi a chřestem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře promícháme strouhanku, med, mleté mandle a změklé máslo. Filety okořeníme solí a pepřem a namažeme vzniklou pastou. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a v předehřáté troubě pečeme dokřupava při 225 °C asi 5-7 minut.
  • 2
    Z chřestu odkrojíme konce, můžeme oloupat dolní třetinu pazochů, silné pazochy podélně rozpůlíme a na 4 lžících horkého olivového oleje opékáme 6-8 minut, poté okořeníme solí a pepřem. Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme nadrobno. Smícháme ocet s hořčici, solí, pepřem a medem (dle chuti), vmícháme 6 lžic olivového oleje a pak přidáme rajčata. Chřest rozdělíme na talíře, na něj položíme porce ryby a přelijeme zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.