Platýz se sezamem a špenátem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
49 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety podélně rozkrojíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a sezamových semínek.
  • 2
    Špenát očistíme, odstraníme silnější stonky, listy nakrájíme na větší kusy.
  • 3
    Na pánvi, v zahřátém olivovém oleji, osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku i česnek, přidáme okapaný špenát a krátce pod poklicí podusíme, až špenát zavadne. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a nepřikryté ještě asi 5 minut dusíme, okořeníme solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, promícháme a odstavíme. Filety dozlatova osmažíme ve směsi oleje a másla.
  • 4
    Špenát s rajčátky rozdělíme na talíře a navrch položíme osmažené porce ryby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.