Rybí nákyp se zeleninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní vedle sebe suché rybí filety okořeněné solí a pepřem. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku bez semínek a bílých žeber, neoloupanou cuketu a lilek, vše nakrájené na kolečka (lilek můžeme podélně rozpůlit). Podlijeme červeným vínem, přisypeme bylinky, osolíme, opepříme, přidáme konzervovaná rajčata. Asi 3 minuty podusíme a pak zeleninu navrstvíme na ryby. Ještě jednou mírně osolíme a opepříme a mísu dáme do předehřáté trouby, pečeme asi 20 minut při 220 °C. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě dalších 6-8 minut zapékáme, až je sýr zlatavý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.