Spetsofai z Pilia

70 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
81 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
15 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky pokrájíme na malé kousky, nasolíme a necháme 30 minut v soli odležet. Potom je opláchneme a necháme odkapat.
  • 2
    Mezitím rozkrájíme očištěné papriky a klobásu na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve lilky, vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Na pánev do oleje po lilcích vhodíme nakrájené papriky a klobásu, zprudka orestujeme, poté zpět vložíme lilky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vsypeme do vymazaného pekáčku a pokryjeme vrstvou rajčat, pokrájených na plátky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
  • 3
    Servírujeme ozdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.