Filety z mečouna na mandlích

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1234 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
63 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme medem a obalíme v mandlích. Filety z obou stran v pánvi lehce opečeme na trošce oleje, přendáme do máslem vymaštěného pekáčku a v troubě pečeme ještě 10 minut.
  • 2
    Smetanu a citrónovou šťávu zahřejeme a odstavíme těsně předtím, než se začne vařit. Maizenu rozmícháme se 4 lžícemi vody a přidáme do citrónové smetany. Mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v teple.
  • 3
    Těstoviny uvaříme dle návodu „al dente". Okapané je smícháme se lžící olivového oleje a sekanými bylinkami.
  • 4
    Filety přelité omáčkou podáváme na lůžku z těstovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.