Rýnská omeleta

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek, ančovičkové filety a petržel nadrobno nasekáme, tuňáka propasírujeme sítem, vejce rozšleháme v misce. Smícháme s česnekem, petrželí, ančovičkami a tuňákem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  • 2
    V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, vlijeme na něj vaječnou směs a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme ozdobené nasekanou zelenou petrželí a osminkami citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.