Jablkový kompot
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Citrony
- 250 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Cukr vanilka
- 4 ks
- Hřebíček
- 1 kg
- Jablka
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a pokapeme je citronovou šťávou. |
2 | Vodu svaříme s cukrem a kořením. Přidáme jablka a dusíme doměkka. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 398 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 105 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 105 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 310,5 mg |
Sodík | 15,1 mg |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 31,2 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,6 mg |
Komentáře a hodnocení