Chřestová terina

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev, bílý a zelený chřest odděleně uvaříme na skus v troše osolené vody a vyjmeme. 4 výhonky bílého chřestu zchladíme a rozmixujeme s 1 vejcem, 1 žloutkem, 50 g sýra a lžící smetany ke šlehání. Osolíme a opepříme. Shodně upravíme také 4 výhonky zeleného chřestu. Mrkev a zbylý chřest dáme chladit.
  • 2
    Malou chlebíčkovou formu vyložíme máslem vymazaným papírem na pečení. Naplníme pyré ze zeleného chřestu a zatlačíme do něj mrkev a výhonky zeleného chřestu. Přidáme pyré z bílého chřestu a zatlačíme výhonky bílého chřestu.
  • 3
    Formu dobře uzavřeme alobalem a vložíme do horké vodní lázně, aby byla ze 2/3 ponořená. Zasuneme na spodní lištu trouby předehřáté na 200 °C a tepelně upravujeme asi 40 minut. Vyjmeme, alobal odstraníme, necháme vychladnout. Vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.