Rybí karbanátky s bagetou

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1220 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
38 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filety omyjeme, osušíme a pomeleme s oloupaným česnekem, uzenou slaninou a čerstvými hříbky na masovém mlýnku. Směs dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, mletým chilli, nastrouhanou citronovou kůrou, provensálskými bylinkami a drobně nakrájenou cibulí. Přidáme vajíčka a vše prohněteme. Utvoříme oválné karbanátky silné asi 3 cm a obalíme je v sezamu.
  • 2
    Zapneme troubu na 220 °C. Připravíme si 4 kusy bagetek, které rozpůlíme a položíme na pečící plech rozpůlenou stranou dolů.
  • 3
    Ve woku si rozpálíme olej a karbanátky z každé strany osmažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.
  • 4
    Bagetky dáme do horké trouby na 5 minut, aby se prohřály a byly křupavé.
  • 5
    Teplé bagetky potřeme lehce hořčicí, položíme na ně karbanátky s plátkem citronu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.