Kuřecí korma

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom
  • 2
    hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín,
  • 3
    kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř).
  • 4
    Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty.
  • 5
    Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru.
  • 6
    Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.