Pštrosí steak v arašídové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pštrosí steak v arašídové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Arašídy |
600 g | Brambory sladké (Batáty) |
150 g | Čekanka belgická |
50 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
700 g | Pštrosí kýta |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
100 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Čekanka belgická, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pštrosí kýta, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pštrosí steak v arašídové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Pštrosí steak nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. V troše oleje důkladně osmažíme, vložíme do trouby a necháme asi 10 minut dojít. |
2 | Sladké brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme v oleji. Podle chuti osolíme. Čekanku omyjeme, otřepáním osušíme a lístky lehce natrháme. |
3 | Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, čekanku osmažíme, osolíme a opepříme. Přilijeme slepičí vývar a dusíme 5 minut. |
4 | Připravíme omáčku: Na zbytku másla opražíme arašídy. Přilijeme smetanu a omáčku ochutíme bílým vínem, solí a pepřem. |
5 | Pštrosí steak zalijeme omáčkou a podáváme se sladkými bramborami a dušenou čekankou. |