Telecí řízek s rajčaty

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Lístky bazalky otřeme papírovou utěrkou a natrháme. Jedno rajče dáme stranou, ze zbývajících umixujeme s bazalkou pyré.
  • 2
    Řízky osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme napříč a naklepeme na velmi tenké plátky. Ochutíme solí a pepřem, slabě zaprášíme moukou.
  • 3
    Pořádně rozehřejeme pánev, pak na ní rozehřejeme olej. Řízečky smažíme po každé straně 2-3 minuty. Jakmile zhnědnou, přidáme rajčatové pyré, snížíme teplotu a necháme 2-3 minuty slabě vařit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.
  • 4
    Ostatní rajčata nakrájíme na hranolky a rozdělíme na řízky. Ozdobíme zbývajícími lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.