Řízek s citronem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
480 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky napříč rozpůlíme a naklepeme na velmi tenké plátky. Osušíme a po obou stranách potřeme citronovým olejem. Citron omyjeme horkou vodou a kůru oloupeme. Vylisujeme z něj šťávu.
  • 2
    Rozehřejeme nejprve pánev a pak na ní rozehřejeme máslo. Řízky osolíme a obalíme v mouce. Osmažíme z každé strany na horkém másle 3-4 minuty. Na pánev k řízkům přilijeme citronovou šťávu, bílé víno, přidáme citronovou kůru a necháme jednou přejít varem. Ochutíme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.