Cordon bleu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme a lehce naklepeme. Mírně osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Na každou půlku řízku položíme plátek šunky a trochu sýra, v polovině přehneme a ve špičce zajistíme jehlou nebo párátkem. Zvenku posolíme a opepříme, obalíme v mouce.
  • 3
    Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody, strouhanku dáme na talíř. Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance. Obal na řízek přimáčkneme.
  • 4
    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízek smažíme z každé strany na středně velkém plameni asi 5 min. dozlatova.
  • 5
    Citrony rozčtvrtíme a servírujeme s řízky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.