Kuřecí maso plněné fíky

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
912 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky omyjeme a osušíme. Do každého uděláme po straně kapsu, uvnitř potřeme tabascem.
  • 2
    Fíky a sýr nakrájíme na malé kostičky, slané mandle nasekáme. Vše smícháme a naplníme tím kapsy. Řízky zvenku slabě potřeme solí a pepřem, zabalíme do plátku šunky, konce zajistíme jehlami na rolády nebo párátkem.
  • 3
    Rozehřejeme pánev a ní ohřejeme přepuštěné máslo. Kuřecí řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni asi 7 minuty — šunka nesmí příliš zhnědnout. Přilijeme sherry, krátce povaříme a pánev odstavíme. Řízky přikryjeme a necháme ještě 5 min. dojít, servírujeme.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.