Bramborová kaše se sýrem a jarní cibulkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
462 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na stejné kousky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme studenou vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 25 minut doměkka.
  • 2
    Uvařené brambory scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme smetanu, mléko, máslo, vše zpracujeme na hladkou kaši.
  • 3
    Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný křen, nadrobno nakrájené jarní cibulky, nasekanou petržel, pažitku a nakonec sůl a pepř.
  • 4
    Ihned podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.