Hovězí salát se zelenou omáčkou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1479 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
132 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, přidáme cibuli a česnek vcelku, petrželovou nať, bobkový list a pár kuliček nového koření, vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Petžel a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přihodíme do polévky a vaříme, dokud maso není měkké.
  • 2
    Mezitím rozebereme čínské zelí na listy, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pórek nakrájený na slabá kolečka, promícháme. Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru společně s kolečky mrkve a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím si připravíme omáčku. Vinný ocet zředíme 4 lžícemi vody a vlijeme do mixéru. Přidáme toastový chléb, petržel a bazalku, olej a sardelovou pastu, trochu cukru, sůl a pepř, bílé víno, rozmixujeme dohladka.
  • 4
    Vystydlé maso nakrájíme na kostičky, vmícháme vařenou mrkev a celé přidáme do mísy s čínským zelím. Na závěr zalijeme zelenou omáčkou a promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.