Telecí soté s nudlemi
- Celkový čas:
- 130 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 100 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 150 ml
- Bujón hovězí
- 2 stroužek
- Česnek
- 2 ks
- Cibule
- 60 g
- Máslo čerstvé
- 30 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 ml
- Olej olivový
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 10 g
- Petržel kudrnka
- 120 ml
- Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 50 g
- Sýr Eidam cihla 40%
- 600 g
- Telecí plec
- 400 g
- Těstoviny vařené (průměr)
- 2 špetka
- Tymián čerstvý
- 250 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Maso nakrájíme na širší nudličky, posypeme pepřem, solí, obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, přisypeme maso s cibulí a orestjeme dozlatova. Podlijeme vínem, přimícháme rajčatový protlak, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 90 minut. Jak se bude tekutina odpařovat, budeme přilévat bujón. Zesílíme oheň a necháme tekutinu odpařit na požadovanou hustotu. |
3 | Horké široké nudle promícháme s kouskem másla a strouhaným sýrem. |
4 | Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed nalijeme soté. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 736 kcal |
Bílkoviny | 47 g |
Sacharidy | 51 g |
Tuky | 32 g |
Uhlovodany | 38 g |
Cholesterol | 190,3 mg |
Draslík | 786,4 mg |
Sodík | 9 g |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,1 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 20,6 mg |
Komentáře a hodnocení