Telecí soté s nudlemi

Celkový čas:
130 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
100 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
150 ml
Bujón hovězí
2 stroužek
Česnek
2 ks
Cibule
60 g
Máslo čerstvé
30 g
Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml
Olej olivový
2 špetka
Pepř černý mletý
10 g
Petržel kudrnka
120 ml
Protlak rajčatový
1 kávová lžička
Sůl
50 g
Sýr Eidam cihla 40%
600 g
Telecí plec
400 g
Těstoviny vařené (průměr)
2 špetka
Tymián čerstvý
250 ml
Víno bílé

Postup

1

Maso nakrájíme na širší nudličky, posypeme pepřem, solí, obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, přisypeme maso s cibulí a orestjeme dozlatova. Podlijeme vínem, přimícháme rajčatový protlak, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 90 minut. Jak se bude tekutina odpařovat, budeme přilévat bujón. Zesílíme oheň a necháme tekutinu odpařit na požadovanou hustotu.

3

Horké široké nudle promícháme s kouskem másla a strouhaným sýrem.

4

Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed nalijeme soté.

Nutriční hodnoty

Kalorie 736 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 51 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 38 g
Cholesterol 190,3 mg
Draslík 786,4 mg
Sodík 9 g
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,1 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 20,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz